20 tahun kahwin, tak sedar mengandung. Tahu² terus beranak !

Ini berlaku pada bekas pengasuh anak saya. Cek Nor, 20 tahun kahwin takdak anak. Ambil upah jaga anak orang sampai besar² yang dijaganya. Orang yang sangat ramah dan penyayang. Dia...


*Gambar di atas sekadar hiasan

20 tahun kahwin, tak sedar mengandung. Tahu² terus beranak !

Tak sedar mengandung.

Kuasa Allah.

Ini berlaku pada bekas pengasuh anak saya. Cek Nor, 20 tahun kahwin takdak anak. Ambil upah jaga anak orang sampai besar² yang dijaganya. Orang yang sangat ramah dan penyayang. Dia berbadan besar. Tahu² pada pagi tu, dia rasa tak sedap perut. Pagi ke hospital, tahu² petang tu beranak !. Allahuakbar !. Langsung tak pegi klinik, tak cek darah atau apa² prosedur sekalipun sebab tak sangka dan tak tahu pun ada isi dalam perut.

20 tahun kahwin. Itulah anak pertama mereka. Seluruh ahli keluarga terkejut dengan kuasa Allah dan rezekinya yang selama ini mengidamkan anak. Dah rezeki dia, dah tertulis. Hanya doa doa doa dan ikhtiar. Sungguh tak sangka.Dia pun idam anak perempuan, dan Allah makbulkannya, dapat anak perempuan. Comel lagi. Esok nak pegi ziarah.

Kepada pasangan yang belum dapat zuriat, bersabarlah dan ikhtiarlah. Jangan putus asa. Mengadulah pada Allah apa² sekalipun.

Bagi saya inilah keajaiban dan kebesaran Ar-Rahman Ar-Rahim…Yakinlah sungguh²…Dia saja yang berkehendak atas segala sesuatu.

Suka mak dia…4kg anak dia…

Catat Ulasan