GEMPAR - Hasnah Ibrahim Wanita Islam Malaysia Yang Sudah Murtad..

Astaghfirullaaahh…,

Walaupun kisah ini sudah lama berlalu.., namun kita harus menjadikan ianya sebagai satu iktibar khususnya kepada umat islam negara ini yang semakin tercabar mendepani gejala murtad..!

Kisahnyaa… Hasnah Binti Ibrahim anak keluarga melayu islam yang susah dan hidup penuh kedaifan dalam keluarga miskin.

Hasnah mempunyai 12 orang adik beradik. Namun begitu beliau dikurniakan Allah kecerdikan dan berjaya dalam alam persekolahannya. Mengikut cerita Hasnah pada video klip dibawah ini, beliau ditawarkan BIASISWA kerajaan Malaysia untuk melanjutkan pelajarannya diluar negara.

Selepas itu, Hasnah berhasrat untuk menuntut di England tetapi telah ditawarkan meneruskan pengajiannya di Kansas State University USA. Maka disinilah Hasnah mengenali kehidupan penuh cabaran Manhattan yang sangat terkenal dengan underground Christian Missionaries…

beliau akui bahawa sewaktu di Kansas University, seorang pelajar bernama Robin sering “mendekati” beliau untuk menceritakan mengenai Jesus.. Malah Hasnah sebut Robin telah “di ajar” untuk How To Look For Those Who Need JESUS…!!

Disini disertakan pengucapan hasnah dihadapan ribuan tetamu kristian

Kalau ikut kan dah ramai orang melayu muslim dah murtad, dah keluar dari Islam. Tapi undang-undang malaysia tak boleh nak halang. Apa boleh buat??? Perlembagaan kita dari dulu lagi  dah ambil pakai undang-undang Lord Reid, undang-undang mat saleh jugak yang di agung-agungkan. Cuba gantikan Reid tu kepada Hudud.. Tak boleh ke??
Nauzubillah.

2 comments

ku doakan kau bertaubat dan terbuka hati.. kesian ku tengok kau.. ku tahu hati kau nda tenang.. tenang tu ada dlm Islam

Reply

semoge allah sentiase melindungi dan memberi hidayah kepadamu wahai hasnah.....harap kamu sempat bertaubat sebelum terlambat...

Reply

Catat Ulasan