Kereta Toyota Tua di Malaysia (Berbahaya!)

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pernah korang nampak tak kereta Toyota tua yang mempunyai nombor pendaftaran BBN 6011? Kalau korang kenal pemilik kereta tu, sila bagitau JPJ atau polis. Sebabnya? Kereta Toyota tua amat membahayakan keselamatan pengguna jalan raya yang lain di mana kereta Toyota tu mempunyai kebolehlanggaran yang rendah (kalau kemalangan terus berkecai) dan mungkin skru-skru atau bahagian-bahagian kenderaan boleh tercabut dan boleh menjadi hazard kepada orang ramai. Dan paling utama, kehadiran kenderaan toyota tua ini akan mencacatkan pemandangan dan kalau orang luar tengok, amat memalukan negara. Okay? P/S: Kereta mayat lagi cantik dan kemas kot. Cakap tentang kereta mayat, aku nak tanya apakah amalan yang korang dah sediakan untuk hari akhirat?





Untuk gambar dan perincian lebih lanjut: Road Safety Talks